Filtrare produse dupa:

Pentru baieti sau fetite
Tematica

Lumanari botez traditionale brodate cu modele romanesti 

per page
Se afiseaza 1-24 din 27 articole
Se afiseaza 1-24 din 27 articole

Cauti lumanari traditionale de botez ? Atelierele Cris iti aduce modele unicat decorate in stil traditional.

Ce simbolizeaza o lumanare?  Lumina credintei ce s-a aprins in momentul botezului? Dragostea parintilor mereu inflacarata pentru copii lor?

Simbolistica din motivele traditionale:

Dupa cum multi dintre folcloristii romani ai ultimelor doua secole au sustinut, multe din simbolurile brodate in trecut, aveau rol ritualic, de protectie si chiar de transfer a informatiilor, fiind o veritabila scoala transmisa prin cusut si brodat. Ele includeau urmatoarele : sarbatorile religioase, istoria straveche plina de legende si momente epice, istoria spirituala a lumii cu cele mai importante momente ale ei dar si un mix de cunostinte cu elemente pagane si crestine.

Simboluri cum ar fi pomul cunoasterii binelui sau raului, copacul ce sustine intreaga lume acest veritabil axis mundi romanesc, pasarea maiastra, simboluri ale fecunditatii ascunse in cusaturile punct in cruciulita amintind de vremurile in care femeia era adorata ca si zeita nascatoare, toate acestea regasindu-se in diverse forme si metode de cusut din fiecare parte a tarii.

Astazi ele sunt parte din zestrea stramoseasca si reprezinta legatura noastra cu o lume plina de semnificatii stravechi. Te invitam sa studiezi produsele noastre si sa vii catre noi cu sugestiile tale.

Suntem pregatiti sa realizam cele mai reusite lumanari botez traditionale brodate cu motive romanesti.

Meniu

Telefon

Contul tau si informatii utile

Click for more products.
No produts were found.