Lumanari botez traditionale 

Se afiseaza 25-35 din 35 articole
Se afiseaza 25-35 din 35 articole

Lumanari de Botez cu broderii Traditionale  - Adaugă strălucire botezului cu colectia  Atelierele Cris 

Ce simbolizeaza o lumanare?  Lumina credintei ce s-a aprins in momentul botezului? Dragostea parintilor mereu inflacarata pentru copii lor?

Simbolistica din motivele romanesti:

Dupa cum multi dintre folcloristii romani ai ultimelor doua secole au sustinut, multe din simbolurile brodate in trecut, aveau rol ritualic, de protectie si chiar de transfer a informatiilor, fiind o veritabila scoala transmisa prin cusut si brodat. Ele includeau urmatoarele: sarbatorile religioase, istoria straveche plina de legende si momente epice, istoria spirituala a lumii cu cele mai importante momente ale ei dar si un mix de cunostinte cu elemente pagane si crestine.

Simboluri cum ar fi pomul cunoasterii binelui sau raului  ce sustine intreaga lume acest veritabil axis mundi romanesc, pasarea maiastra, simboluri ale fecunditatii ascunse in cusaturile de tip punct in cruciulita amintind de vremurile in care femeia era adorata ca si zeita nascatoare, toate acestea regasindu-se in diverse forme si metode de cusut din fiecare parte a tarii.

Astazi ele sunt parte din zestrea stramoseasca si reprezinta legatura noastra cu o lume plina de semnificatii stravechi.

Inspirati din simbolurile descrise mai sus, am creat cea mai variata gama de lumanari brodate cu modele romanesti. Produsele noastre decorate cu elemente rustice cum ar fi iuta, panza de sac, elemente ceramice combinate cu flori uscate stabilizate fac din lumanarile noastre modelele perfecte pentru botezul tau.

Ai de ales din zeci de modele traditionale specifice regiunilor istorice romanesti,  in diverse variante: din ceara naturala in stil fagure, rotunde sau patrate, mai lungi sau mai scurte

Daca simti romaneste si doresti sa realizezi botezul in stil traditional, te asteptam sa alegi din modelele de pe site sau sa ne dai comanda de o noua varianta de lumanare.

Nu uita sa iti arunci o privire si pe pagina cu modele de Trusou Botez Traditional pentru a beneficia de un trusou complet care poate fi comandat tot de pe site-ul nostru 

Meniu

Tel:

Settings

Click for more products.
No produts were found.