7 lucruri de ştiut la cumpărarea unei lumanari de botez.

In acest articol o să revelam câteva din secretele din atelier, referitor la cum facem lumanarile de botez, cum le lucram si de ce este bine să aveti incredere in echipa Atelierele Cris când vine vorba de a comanda lumânările sau trusoul.

Ne-am asezat la o discutie cu Cristina Lazăr, designerul de la Atelierele Cris si sufletul acestui portal online, pentru a afla care sunt recomandările când vine vorba de comanda articolelor de botez.

7 lucruri de stiut la alegerea lumanarii de botez

Păstrarea și transportul lumânării de la primirea acasă până la botez

  • Cum să păstrezi lumânarea înainte de botez

  • În cât timp se lucrează un trusou complet de botez ? Afla detalii si vezi modelele din colectia anului curent.

  • Modalități de protejare la transport a lumânării

R: Care sunt cele mai comune îngrijorări ca sa le spunem aşa când vine vorba de comanda online a lumânărilor de botez?

CL: Printre cele mai comune îngrijorări pe care le au clienţii noştrii una mai des întâlnită este legată de realizarea în timp util a comenzii. Mulţi clienti comandă din timp ca să fie siguri că putem să le facem. Dar nu doresc să le trimitem produsele decât cu câteva zile înainte de botez pentru a se asigura ca produsele îşi vor păstra calităţile până la data botezului.

În cazul nostru  această îngrijorare nu este justificată, intrucât in cei peste 12 ani de când lucrăm in acest domeniu am dezvoltat diverse tehnici şi metode de a lucra rapid şi de a proteja lumânările la transport, astfel încât să ajungă in bună stare la client şi să se poată păstra până după ceremonia botezului.

În general ne luăm o marjă de timp pentru fiecare piesa din trusou şi pentru ca suntem o echipă mare de 5 persoane putem să finalizăm un trusou complet cu hăinuţe, lumânare, trusou şi cutie intr-un interval de 2 până la 3 zile lucrătoare.  Binenţeles asta depinde si de comandă. În cazul celor mai speciale cu modificări multiple ale produselor, vorbim uneori si de o săptămână sau două pentru că aici intervin aspecte ce ţin de disponibilitatea materialelor, de furnizori e.t.c.

Cand sa faci comanda de lumanari de botez

Revenind la păstrarea lumânării după ce a ajuns la client acesta nu are de facut decât să o păstreze dreaptă, intr-un borcan sau alt recipient la îndemână, la temperatura camerei. Parafina fiind de buna calitate iar lumânarile sunt special concepute pentru a rezista la aceste condiţii. Chiar si lumânările din ceară naturală rezistă foarte bine in aceste condiţii.

Lumanânările cu flori uscate cum ar fi lavanda sau combinatii de spice cu alte elemente floristice decorative, sunt tratate inainte de a fi plasate pe lumanare motiv pentru care nu se scutura nici pe perioada transportului si nici in timpul ceremoniei. Folosind această metodă lumanarea poate rezista nealterata o durată de aproximativ 2 ani de zile, fără ca elementele decorative să se dezlipească sau să se scuture.

Ambalarea lumânării pentru transport  - metode de ambalare sigură a lumânării

Transportul prin curier al produselor a fost iaraşi foarte bine optimizat de Atelierele Cris, in cazul lumanarii aceasta vine impachetată in folie cu bule de aer, iar ca si suport, pentru păstrarea ei dreaptă, sunt folosite recipiente de hârtie de o consistenţă potrivită.

Acestea sunt suficient de ferme in a păstra lumanarea dreaptă dar şi suficient de moi pentru a atenua eventualele şocuri de la transport. In plus curierul este inştiinţat ca are de gestionat  produse fragile prin urmare are obligaţia de a le proteja.

R: Care este rata de retur a lumanarilor ?

CL: Urmare a celor expuse mai sus produsele noastre ajung cu bine la destinatar, motiv pentru care rata de retur este extrem de mica. De exemplu la un numar de 2000 de comenzi am avut un singur retur pe care l-am onorat inlocuind lumanarea cu una noua.

Cele mai cautate lumânări de botez din anul 2023

R: Care sunt cele mai cautate modele de lumanari botez din acest an ?

Pe site-ul cris-mag.ro se gasesc o gamă foarte variată de lumânari şi au venit din fiecare câte ceva. Avem lumanari de botez cu jucării, flori uscate, gheme, rustice cu modele tradiţionale sau cele cu broderii cu îngeraşi sau desene animate. Din acest motiv comenzile au fost foarte variate clientii având in faţa poate cel mai complex portal online cu lumanari de botez si accesorii. 

Ca si tip de lumanare, cea  preferată este aceea scurtă de grosime 6 cm ce poate fi pusă pe masă.  Chiar si pentru preot este de mare ajutor personalizarea de pe lumânare avand in vedere că in timpul slujbei de botez trebuie rostit numele bebelusului de 6 ori, fiind mult mai convenabil sa citeasca numele de pe lumânare. De asemenea pentru parinţi este mai uşor sa lase lumanarea pe masa decat sa o ţina in mână. Ca si compoziţie sunt preferate cele din ceara naturală.

Asortarea culorilor și simbolurilor pentru lumânările de botez

  • Cum se asortează lumânările cu decorul și tematica evenimentului

  • Preferințe în alegerea culorilor și simbolurilor pe lumânări

R: Care sunt cele mai cautate simboluri ?

CL: În principiu vorbim despre simbolurile creştine specifice botezului cum ar fi îngeraşii, porumbelul ca şi simbol al duhului sfânt totul intr-o nuanţa de drăgălăşenie. În ultima perioadă observ o tendinţă in a porni de la un punct de interes: o anumită culoare, un element de decor din sală, vestimentaţia naşei, in jurul căruia se construieşte ideea de bază. Dacă în anii precedenţi exista o tema bine definită a botezului, în 2023 totul se construieşte in jurul acestui element central de care am discutat.

Recomandări pentru cumpărarea lumânării şi asortarea culorilor și modelelor pentru trusouri și hăinuțe

  • Momentul potrivit pentru achiziționarea lumânării

R: Ai vreo recomandare referitoare la alegerea culorilor  ?

CL: Alegerea culorilor este o preferinţă personală iar aici clienţii noştri au opinii bine definite, insă dacă este să aleg eu culorile aş merge pe culori pastelate, calde în ton cu vârsta bebeluşilor, culori care dau o stare de calm şi de puritate aşa cum sunt si bebeluşii.

R: Când este cel mai indicat moment să se achiziţioneze lumanarea ?

CL: Deşi poate fi cumpărată şi cu şase luni inainte ea păstrându-se din motivele deja discutate, recomandarea mea este să se aştepte până după naşterea bebeluşului. Nu de puţine ori au fost surprize când la ecografie era băieţel şi la naştere era fetiţă si invers. În aceste cazuri articolele personalizate trebuie refăcute şi crează situaţii neprevăzute.

R: Există tendinţe in cumpărarea anumitor modele in funcţie de anotimp ?

CL: Numai nu doar la lumânări ci și la trusouri. De exemplu, primăvara se comandă broderii cu ghiocei, brândușe de primăvară sau brândușe de toamnă, şi  da clienţii comandă broderii sau decoraţiuni cu flori de sezon: vara maci şi spice de grâu, toamna conuri de brad, iar iarna  predomină culorile si simbolurile specifice: argintiu, bleo sau modele cu simboluri specifice perioadei am avut şi o lumanare cu şoseţică de Craciun :) .

Recomandarea pentru perioada de vară in alegerea temei

R: Pentru sezonul de acum, suntem în mijlocul verii, ce recomanzi şi care ar fi tema, broderia sau modelul preferat pe care ai vrea să-l faci?

CL: Aş alege tema marină, îmi place foarte mult combinația de culori de la temă marină culorile nisipului combinate cu culoarea mării. Iar aici avem suficiente modele din care clienţii noştri pot să se inspire. De asemenea pe lângă culori folosim decoraţiuni specifice cum ar fi scoici, steluţe de mare sau bărcuţe.

De asemenea, in afara temei marine, aş alege broderii de tip flori de câmp in culorile specifice pe care le asociez cel mai mult cu bebeluşii.

Recomandarea designerului pentru naşă

R: Ce le-ai recomanda naşelor care sunt in cautarea articolelor pentru botez?

CL: Ca şi recomandare generală aş sugera să fie atente ca hăinuțele achiziţionate să fie cât mai confortabile iar pânza de mir cu care va fi şters bebeluşul sa fie absorbanta şi din bumbac 100%.

 Bebelușii se botează în general până în 3 luni, sunt scoși din mediul lor,  din căminul lor, sunt duși într-un loc unde se află mulţi oameni, sunt alte condiţii şi sunt băgați în apă de cele mai multe ori la altă temperatură decât cea cu care se simt obişnuiţi. Mi se pare că sunt supuși unui stres și atunci, dacă mai pui și pe ei hăinuțe pe care le îmbraci greu şi în care se simt încorsetați, în care transpiră, practic contribui la disconfortul lor.
Și atunci măcar o parte din disconfortul ăsta se poate înlătura prin hăinuțe care se îmbracă ușor, din materiale naturale confortabile care devin şi elegante folosind diverse metode cum ar fi combinaţii de dantele şi accesorii speciale cu muselină.

Meniu

Tel:

Settings

Click for more products.
No produts were found.