Cât de mult ar trebui să coste un trusou de botez?

Dacă sunteți părinte sau viitor naș, cu siguranță vă puneți întrebarea: cât de mult ar trebui să coste un trusou de botez? Ei bine, nu vă faceți griji, sunteți în locul potrivit! Acest articol vă va oferi toate informațiile necesare despre prețurile trusourilor de botez și factorii care influențează aceste costuri. Astfel, veți fi pregătit să faceți alegerea corectă și să găsiți trusoul perfect pentru ceremonia botezului.

Care este pretul potrivit? Cât de mult costă un trusou pentru botez?

Atunci când vine vorba de costul unui trusou de botez, este important să înțelegeți că acesta poate varia în funcție de diferiți factori. Prețul unui trusou de botez depinde de calitatea materialelor folosite, designul și complexitatea broderiilor sau imaginilor folosite, de accesorii suplimentare și de cerinţele specifice. În medie, trusourile de botez pot varia între 150 și 500 de lei sau mai mult depinzând de specificul cerinţelor dumneavoastră.

Pretul unui trusou de botez. Cat costa?

Ce influențează costul unui trusou de botez?

Există câțiva factori cheie care pot influența prețul unui trusou de botez. Iată o listă cu acești factori:

 1. Calitatea materialelor: Materialele folosite pentru confecționarea trusoului pot varia în calitate și preț. De exemplu, trusourile realizate din materiale naturale și de înaltă calitate pot fi mai scumpe decât cele fabricate din materiale sintetice.
 2. Designul și broderiile: Complexitatea designului și a broderiilor poate afecta prețul trusoului. Trusourile cu broderii elaborate sau detalii delicate pot fi mai costisitoare.
 3. Accesoriile suplimentare: Unele trusouri de botez vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi pălării, pantofi sau eșarfe asortate. Aceste accesorii pot adăuga la prețul total al trusoului.
 4. Personalizarea: Personalizarea unui trusou presupune atat confecţionarea lui la comandă cât si brodarea unui nume, mesaj sau imagine preferată.
 5. Conţinutul: Trusourile complete  ce au lumanarea, hăinuţele sau alte accesorii incluse 

Află ce conţine trusoul de botez

Prețuri tipice ale trusourilor de botez

Pentru a vă oferi o idee mai clară despre prețurile trusourilor de botez, iată o listă cu intervalul de prețuri tipice de pe site:

 • Trusouri de botez nepersonalizate: 150-250 de lei
 • Trusouri de botez având preţuri medii cu design și broderii dedicate : 290-400 de lei

Trusouri de botez de calitate premium : 400-500 de lei sau mai mult

Este important să rețineți că acestea sunt doar prețuri tipice și pot varia în funcție de factorii menționați anterior. Este posibil să găsiți și trusouri de botez mai ieftine sau mai scumpe, în funcție de preferințele și bugetul dumneavoastră. Gasesti peste 250 de trusouri de botez de calitate premium la Atelierele Cris

La ce să fiţi atenţi când cumpăraţi un trusou de botez?

Când decideți să cumpărați un trusou de botez, există câteva aspecte importante pe care ar trebui să le aveți în vedere. Iată câteva lucruri la care ar fi bine să fiţi atenţi:

Materialele din care este confecţionat să fie naturale şi de calitate 

Asigurați-vă că trusoul este confecționat din materiale de calitate. Materialele naturale, precum bumbacul sau mătasea, sunt opțiuni  excelente, deoarece sunt moi  şi confortabile. Evitați materialele sintetice de calitate slabă, care pot irita pielea delicată a bebelușului. Trusourile foarte ieftine sunt au in compoziţia lor materiale sintetice.

Iată câteva materiale de calitate ce sunt folosite pentru confectionarea trusourilor de botez:

 • Frotir

  Tesatura tip frotir este un tip de material textil caracterizat prin bucle lungi și moi pe una sau pe ambele fețe ale țesăturii. Aceste bucle conferă țesăturii o textură ușor încrețită și o suprafață pufoasă. Frotirul este de obicei fabricat din bumbac, dar poate fi realizat și din alte fibre naturale. Tesătura tip frotir este utilizată în principal pentru fabricarea prosoapelor și a halatelor de baie. Datorită structurii sale, frotirul are capacitatea de a absorbi rapid umezeala de pe corp, făcându-l ideal pentru a fi folosit în astfel de produse. Prosoapele din frotir sunt moi și absorbante, oferind o senzație plăcută de confort și uscând rapid bebeluşul după imbăierea in cristelniţă.

 • Finet

  Tesătura de tip finet este un tip de material textil caracterizat prin structura sa fină și compactă. Este realizată prin țeserea firelor subțiri și dense, formând un țesut cu un aspect elegant și delicat. De obicei, finetul este fabricat din bumbac. Finetul este folosit în principal pentru producția de articole de îmbrăcăminte. Datorită structurii sale fine și moale, este foarte confortabil de purtat și are o senzație plăcută la atingere. Finetul este utilizat pentru fabricarea cămășilor, bluzelor, rochiilor și a altor articole de îmbrăcăminte pentru femei, bărbați și copii. Avantajele finetului includ faptul că este ușor de întreținut, se spală ușor și se usucă rapid. De asemenea, este un material respirabil, ceea ce înseamnă că permite aerului să circule prin țesătură, menținând corpul răcoros în timpul zilelor calde.

 • Muselină

  Muselina este un tip de material textil extrem de subțire ușor și respirabil, fabricat din bumbac. Este cunoscută pentru textura sa fină și plăcută la atingere. Deoarece este un material ușor și permeabil la aer, muselina este adesea preferată în sezonul cald sau pentru articolele vestimentare destinate evenimentelor formale. Acest tip de material este, de asemenea, folosit şi pentru produsele destinate bebeluşilor sau copiilor. Muselina este adesea utilizată pentru confecționarea scutecelor de bumbac, a învelișurilor pentru copii și a prosoapelor moi și delicate pentru bebeluși. De asemenea, este apreciată pentru că este respirabilă și nu irită pielea sensibilă a nou-născuților. Muselina mai poate fi folosită și în alte scopuri practice, cum ar fi ștergerea delicată a feței, utilizarea în artă și craft-uri pentru a crea efecte speciale sau chiar ca material de filtrare în bucătărie. 

Muselina folosita in trusoul de botez

Design și broderii - tema botezului este importantă

Alegeți un design care să vă placă și care să se potrivească cu preferințele dumneavoastră. Broderiile pot adăuga un aspect elegant și distinctiv trusoului de botez. Asigurați-vă că broderiile sunt realizate cu atenție și că se păstrează bine în timp.

Mărimea potrivită

Este esențial să alegeți trusoul de botez în mărimea potrivită pentru bebelușul dumneavoastră. Verificați ghidul de mărimi furnizat de producător și luați în considerare dimensiunile bebelușului pentru a asigura o potrivire corectă și confortabilă. În general un trusou are mărimea

Accesorii suplimentare

Dacă doriți să adăugați un plus de eleganță  puteți căuta un set care include accesorii suplimentare, cum ar fi pălării, pantofi sau bentiţe. Dacă aveţi tema tradiţională puteţi adăuga o vestă brodată sau opinci. Aceste accesorii pot completa perfect ținuta și pot adăuga un farmec special momentului botezului.

Intrebari frecvente despre costul trusourilor de botez:

 1. Cât ar trebui să plătesc pentru un trusou de botez de calitate? Prețurile variază în funcție de calitatea și caracteristicile trusoului, dar în medie puteți găsi trusouri de botez de calitate începând de la 290 de lei și ajungând până la 500 de lei sau mai mult in cazul seturilor ce includ si hainuţele si lumanarea.

 2. Sunt trusourile de botez mai scumpe decât cele obișnuite? Trusourile de botez pot fi mai scumpe decât hainele obișnuite pentru bebeluși, deoarece sunt confecționate cu materiale de calitate superioară și de obicei sunt brodate si personalizate. De retinut ca  pretul este mai mare pentru trusourile de botez personalizate, unde personalizarea are un cost adiţional.

 

Meniu

Tel:

Settings

Click for more products.
No produts were found.