Nume Ana semnificatie: Descopera sensul profund al numelui Ana

Nume Ana semnificatie: Descopera sensul profund al numelui Ana

Semnificatia numelui de botez Ana

Numele Ana este un nume de botez pe care ll regasim in multe culturi și limbi din întreaga lume sub forme si variante similare. In cele de mai jos vom urmari sa trecem in revista cele mai importante aspecte referitoare la etimologie, popularitatea numelui si originile sale religioase. 

 • Etimologie: Numele Ana derivă din limba ebraică și greacă veche. În ebraică, este o formă scurtă a numelui "Hannah", care înseamnă "grație" sau "favorizată de Dumnezeu". În greacă, "Ana" este o formă prescurtată a numelui "Anastasia", care înseamnă "renăscută" sau "născută din nou".

 • Popularitate: Numele Ana a fost de-a lungul timpului unul dintre cele mai populare nume feminie din multe țări, inclusiv România. Acest lucru se datorează în mare parte simplicității și frumuseții sale.

 • Religie: Numele Ana are o semnificație religioasă puternică, datorită personajelor biblice și istoriilor asociate cu acest nume. În Biblie, Ana este mama profetului Samuel și o figură respectată în tradiția ebraică.

Numele Ana - "Hannah" in Vechiul Testament

In Vechiul Testament, Hannah este mama ultimului Judecator a lui Israel, mai apoi consilier al regilor Saul si David. Ea era una dintre cele două soții ale lui Elcana, un bărbat din Ramataim-Sofim si neputand avea copii isi petrecea timpul de dupa munca in rugaciuni adresate lui Dumnezeu.

Dupa descrierea biblica in fiecare an, când Elcana și familia sa mergeau să se închine la Templul Domnului in Ierusalim, Hannah își striga suferința prin rugăciune către Dumnezeu. Ea și-a descarcat sufletul in templu a cerut cu o dorința arzătoare sa devina mamă promitand de asemenea ca daca copilul va fi baiat va fi daruit catre Templu sa devina preot.

Într-unul din pelerinaje  în timp ce se ruga, Hannah a fost observată de Eli, care era un  mare preot și judecător. Acesta a vazut-o miscand din buze fara sa scoata vreun sunet si crezand că ea era în stare de ebrietate a certat-o. Însă Hannah i-a explicat că inima ei era plină de durere și că își spunea necazul înaintea Domnului.

Eli a înțeles sinceritatea și credința ei și i-a dat o binecuvântare, rugându-se ca dorința ei să fie îndeplinită. Ulterior, Dumnezeu a auzit rugăciunea lui Hannah și i-a dat un fiu pe nume Samuel, care avea să devină unul dintre cei mai mari profeți din Vechiul Testament.

Semnificatie nume Ana "Hannah"pictura de Frank William Warwick Topham

Numele Ana- "Hannah" in Noul Testament

In traditia crestina pornind de la descrierile din Noul Testament Sfanta Ana este mama Fecioarei Maria sarbatoarea lor fiind plasata in calendarul ortodox in data de 9 Iulie. 

Ca si in multe alte situatii din vechiul Testament Ioachim si Ana nu puteau avea copii iar pentru a-si implini dorinta au mers in templul din Ierusalim sa se roage, promitand de asemenea ca viitorul copil va fi daruit templului. Intr-un tarziu si la o varsta destul de inaintata Ana și soțul ei, Ioașim, au fost binecuvântați de Dumnezeu cu o fiică pe nume Maria, care avea să devină Maica Domnului. 

Sfânta Ana este adesea înfățișată în iconografia creștina ca o femeie în vârstă, cu părul alb imbrascata in straie imparatesti ce ține în brațe pe Fecioara Maria in ipostaza de  copil.

Numele Ana in Noul Testament

Semnificații Culturale ale Numelui Ana

In fiecare cultura semnificatia numelui Ana este interpretata si asociata diferit, prin urmare vom face o scurta incursiune in culturile mari ale lumii unde numele Ana este cel mai utilizat:

Numele Ana în Cultura Romană

În cultura romană, numele Ana era adesea asociat cu zeița romană a cerului și dragostei, Iunona. Ana era considerată o formă feminină a numelui "Anus", care însemna "anul" sau "cercul vieții".

Ana în Cultura Greacă

Grecii au preluat numele Ana din cultura ebraică și i-au dat propria lor interpretare. În mitologia greacă, Ana era legată de zeița intelepciunii Atena

Ana în Cultura Islamică

În cultura islamică ce este strans legata de cea ebraica, numele Ana este considerat a fi o formă prescurtată a numelui "Hannah" sau "Hana", având aceeași semnificație de "grație" sau "dar divin".

Ana în Cultura Slavă

În cultura slavă, Ana este asociată cu iubirea maternă și protecția copiilor. Sărbătoarea "Ziua Mamei" este adesea numită "Ana" sau "Ana și copilul".

Apasa aici daca vrei sa aflii ce inseamna numele de fete cele mai utilizate 

Numele Ana si interpretarile lui din perspectiva astrologica si a numerologiei

Numarul corespondent numelui Ana

Pentru a afla numărul numerologic al numelui Ana, trebuie să atribuim fiecărei litere a numelui un număr corespunzător (conform tabelului numerologic):

ANA
151

Adunăm numerele obținute: 1 + 5 + 1 = 7

Astfel, numărul numelui Ana este 7. Numarul 7 este adesea folosit in mituri si legende avand o simbolistica perfectiunii. De asemenea cifra 7 este strans legata de ritmurile vietii , 7 zile in saptamana, cicluri de 7 ani de dezvoltare, fiind des mentionata in basme si in folclor

Numele Ana corespondenta cu astrologia

Din perspectiva astrologică, numele Ana este asociat cu semnul zodiacal Capricorn. Acest semn este guvernat de Saturn și este cunoscut pentru stabilitatea și ambiția sa. Persoanele cu numele Ana pot avea tendințe de leadership și pot obține succesul în carieră datorită perseverenței lor.

Semnificația Profundă a Numei Ana în Numerologie și Astrologie

În această secțiune, vom explora cum se îmbină semnificația numerologică și astrologică a numelui Ana pentru a dezvălui trăsături mai profunde ale personalității acestui nume.

Numarul 7 simbolistica si asocieri

Numărul 7 este asociat cu spiritualitatea, înțelepciunea interioară și înțelegerea mistică a vieții. Persoanele cu numărul 7 ca influență dominantă în viața lor pot fi adesea căutători de adevăr și introspecție.

Capricorn și Determinarea Sa

Ca semn zodiacal, Capricornul aduce determinare, ambiție și rigoare. Persoanele cu numele Ana și cu influență puternică a Capricornului sunt înzestrate cu abilități de planificare și conducere. Aceste trăsături le pot ajuta să atingă obiective înalte în viață.

Numele Ana in istorie:

 • Ana de Austria - Regina Franței, soția lui Ludovic al XIII-lea și mama regelui Ludovic al XIV-lea.
 • Ana Bolena - A doua soție a regelui Henric al VIII-lea al Angliei, care a jucat un rol important în istoria Angliei.
 • Ana Karenina - Personajul principal din romanul omonim scris de Lev Tolstoi.
 • Ana de Bretania - Ducesă de Bretania și regină a Franței în secolul al XV-lea.
 • Ana Frank - Tânăra evreică și autoare a celebrului jurnal "Jurnalul Annei Frank" scris în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
 • Ana de Mendoza - Ducesă de Mendoza, cunoscută și ca Prințesa de Éboli, o figură importantă în Spania secolului al XVI-lea.
 • Ana Ivanović - Fostă jucătoare profesionistă de tenis, câștigătoare a turneului de Grand Slam French Open în 2008.
 • Ana de Noailles - Cunoscută ca Prințesa Bibesco, a fost o poetă și scriitoare franceză din secolul al XX-lea.
 • Ana Comnena - Prințesă bizantină și istorică, autoarea celebrului "Alexiada", o biografie a tatălui său, împăratul Alexios I Komnenos.
 • Principesa Ana de Bourbon-Parma - Regina Ana a României sotia Regelui Mihai

Personalitati cu numele de "Ana":

 • Ana Aslan - Medic și cercetător român, cunoscută pentru dezvoltarea tratamentului cu Gerovital.
 • Ana Pavlova - Celebră balerină rusă, considerată una dintre cele mai mari dansatoare din istoria baletului.
 • Anaïs Nin - Scriitoare franceză-americană, cunoscută pentru jurnalele sale intime și literatura erotică.
 • Ana María Matute - Scriitoare spaniolă, laureată a Premiului Cervantes în 2010.
 • Anaïs Mitchell - Cântăreață și compozitoare americană, cunoscută pentru muzica sa folk și pentru opera rock "Hadestown".
 • Ana de la Reguera - Actriță mexicană, cunoscută pentru rolurile sale în filme și seriale internaționale.
 • Ana de Armas - Actriță cubaneză, cunoscută pentru rolurile sale în filme precum "Blade Runner 2049" și "Knives Out".
 • Ana Konjuh - Jucătoare profesionistă de tenis din Croația, fostă numărul 20 în clasamentul WTA.
 • Ana Coto - Actriță americană, cunoscută pentru rolul din filmul de groază "Ouija".
 • Ana Bogdan - Jucătoare profesionistă de tenis din România, care a ajuns în top 100 în clasamentul WTA.
 • Ana de la Reguera - Actriță mexicană, cunoscută pentru rolurile sale în filme și seriale internaționale.

Popularitatea numelui Ana

Ana este un nume popular utilizat cu precadere in zona influentata de cultura  iudeocrestina. Mai jos poti vedea harta cu zonele (cu verde) unde este cel mai utilizat acest nume

Numele Ana popularitate

Intrebari frecvente:

Q: Care este originea numelui Ana?

R: Numele Ana își are rădăcinile în limba ebraică și greacă veche, fiind asociat cu semnificații precum "grație" și "favorizată de Dumnezeu".

Q: Care sunt semnificațiile culturale ale numelui Ana?

R: Numele Ana are semnificații culturale diferite în funcție de culturile și religiile unde este prezent. De exemplu, în cultura romană, este asociat cu zeița cerului, Iunona.

Q: Ce spune numerologia despre numele Ana?

R: Numerologia dezvăluie că numărul asociat numelui Ana este 7, indicând trăsături precum intuiția și înțelepciunea.

Q: Care este semnul zodiacal asociat numelui Ana?

R: Numele Ana este asociat cu semnul zodiacal Capricorn, cunoscut pentru determinare și ambiție.

Q: Ce înseamnă spiritualitatea numerologică a numelui Ana?

R: Spiritualitatea numerologică a numelui Ana se referă la căutarea interioară a înțelepciunii și adevărului în viață.

Q: Cum pot folosi semnificațiile numerologiei și astrologiei pentru a înțelege mai bine numele Ana?

R: Prin înțelegerea semnificațiilor numerologiei și astrologiei asupra numelui Ana, puteți dezvălui trăsături mai profunde ale personalității acestui nume și modul în care pot influența destinul unei persoane

Posted on 2023-07-20 by Nume de fete semnificatie 0 2519

Articole similare

Unde gasesti in Timisoara trusouri de botez ?

Atelierele Cris vin în ajutorul tău cu un mic ghid de cumpărături în Timișoara pentru haine și trusouri de botez,...

Cand nu se fac botezuri in 2023 ?

Afla perioadele cu restrictii din 2023 ? Care sunt perioadele de post si ce trebuie sa faci.

Leave a CommentLeave a Reply

Meniu

Tel:

Settings

Click for more products.
No produts were found.